İnönü ilçesinde yıllardır çobanlık yapanlar ise bu duruma isyan ediyor. Çobanlar, İnönü Orman İşletme Şefliği tarafından alınan yıkım kararına karşı çıkıyor. Çobanlar arasında Esnemez, Aşağıkuzfındık, Dereyalak ve Dutluca gibi mahallelerdeki çobanların kışlakları için yıkım kararı çıktı. Soruşturma sonucunda mahkeme süreci başlatılan çobanlar Mart ayında yargılanacaklar.

Artık haberi var! Eskişehir TÜRASAŞ’taki hırsızlık iddiaları Bakana soruldu Artık haberi var! Eskişehir TÜRASAŞ’taki hırsızlık iddiaları Bakana soruldu

İnönü çobanlarının sıkıntılarını dinlemek için CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İnönülü çobanlarla bir araya geldi.

Yapılan toplantıda çobanlardan Mehmet Uslu, yaşadıkları mağduriyeti anlatarak şunları söyledi;

"Babamdan kalan bu hayvan ağılı, biz çobanların mirasıdır. Babam 1976 yılında burayı muhtar senediyle satın almıştı. Elimizde belgelerimiz mevcut. Yıllardır bu kışlakları kullanıyoruz ve ormana zarar vermeme gayretindeyiz. Bu hayvan sürüsü sadece bizim değil, bütün köy halkının hayvanlarına aittir. Derme çatma barınakta kalan dilini konuşamayan koyunun ve çobanın rahatsız olduğunu söyleyenleri unutmayacağız."

Ali Osman Yeşilova isimli bir çoban ise "Dağlarımız kışın karlı ve buzlu olur. Hayvanlarımızın kışın dağdan köye dönmesi mümkün değildir. Hayvanlarımızın kışı sağlıklı bir şekilde geçirmesi için kapalı bir mekan gereklidir. Bugüne kadar böyle bir yıkım kararıyla karşılaşmadık. Biz sadece kendi hayvanlarımıza bakmıyoruz, köyde diğer hayvan sahiplerinin hayvanlarını da sürümüze katıyoruz. Ülke genelinde her şey biterken şimdi sıra bize geldi. Hayvancılık bitiyor, biz de yok olmasın” şeklinde konuştu.

Çobanları dinleyen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, çobanlara yaşatılan mağduriyetin bir an önce sona erdirilmesini istedi. Konunun Meclis ve Eskişehir'deki ilgili makamlar tarafından takip edileceğini belirten Çakırözer, köylerdeki hayvancılığın sona erdiğini ve artan maliyetler nedeniyle insanların hayvancılığı bıraktığını söyledi.