Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından ’The Voice Of The Wood’ - Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7’nci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile ’Flame Of The City’ - Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7’nci Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. Üçüncü günü geride bırakan şehrin festivalleri, 7 Eylül’e kadar devam edecek.

Her gün farklı bir pişirim tekniği uygulanıyor

2’si yabancı 10 sanatçının katıldığı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda çalışmalar, Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleşiyor. Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in onur konuğu olduğu çalıştayda, seramik sanatçıları bir birinden güzel ve eşsiz eserlere imza atıyor. Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nin bulunduğu Arasta El Sanatları Çarşısı’nın avlusuna çeşitli pişirim tekniklerinin uygulandığı fırınlar kuruluyor. Çalıştay çerçevesinde bu güne kadar Macun Lüsteri ve Raku Pişirimleri yapıldı. Çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdüren Ahşap Heykel Festivali’ne ise 2’si yabancı 9 sanatçı katılıyor. Bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışan sanatçıların, eserleri de şekillenmeye başladı.

Konserler ve dans gösterileri festivale renk katıyor

Festival alanına kurulan stantlarda ise ahşap ustaları tarafından yapılan ahşap hediyelik eşya, biblo ve tablolar sergilenerek satışa sunuluyor. Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve konserleri gerçekleştiriyor. Demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katıyor.

’Sahiplenmek sizden, yaşam boyu aşıları bizden’

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de alanda, ’Sahiplenmek sizden, Yaşam boyu aşıları bizden’ sloganı ile stant açtı. Stantta sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi için çalışma yürüten yetkililer, vatandaşlara ’Satın alma sahiplen’ çağrısı yapıyor.

Workshoplar düzenleniyor

Ayrıca festival çerçevesinde workshoplar düzenleniyor. A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayan katılımcılar, eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolara çeşitli desenler çizerken, torna tezgahları ile çamuru şekillendiriyor. Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisi’nde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.