Özge Arslan ve eşi Uğur Arslan, topraksız tarım ile çilek yetiştirmeye başladılar. 2021'de aldıkları hibe desteğiyle 6 dönümlük bir alanda çilek serası kurarak üretime başladılar. 110 bin fideyle yıllık 80-100 ton arası üretim yapıyorlar ve yıllık 5 milyon TL gelir hedefliyorlar.

Özge Arslan, eğitim geçmişiyle çilek üretimine yeni bir yönelim getirdiklerini belirtiyor. Topraksız tarım yöntemiyle ürettikleri çileklerin, geleneksel tarıma göre 3-5 kat daha verimli olduğunu söylüyor. 

Eskişehir’de yıllar sonra ilk! Akına uğrayan bölgeyi kriz vurdu Eskişehir’de yıllar sonra ilk! Akına uğrayan bölgeyi kriz vurdu

Çift, başarılarını hibe desteği ve Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz'ın desteğiyle sağladıklarını dile getiriyor. Bu tür teşviklerin üretime önemli katkılar sunduğunu belirtiyorlar.

“2 yılda kendini amorti etti, yıllık 5 milyon TL getirisi bekliyoruz”

Serada bulunan 110 bin fidede yıllık 80-100 ton ürün ile yıllık 5 milyon TL getiri beklediklerini söyleyen Özge Arslan, “Getirisinden memnunuz, 2 yıl önce 7 milyon liraya kuruldu, şu an maliyetler arttı ancak bu süre zarfından kendini amorti etti. Zaten kırsal kalkınma projesinden de destek almıştık. İl Tarım ve Orman müdürümüzün de bizlere çok desteği oldu. İlk yıl 3 milyon TL gibi bir getirisi oldu, bu yıl 5 milyon kadar bir gelir bekliyoruz. Sektör açık, bu kalitede çilek ihracata gidiyor, biz burada iç piyasada satıyoruz" dedi.

Uğur Arslan ise eşinin fikri ile topraksız tarım sistemiyle çilek üretimi yapmaya başladıklarını ve başarılı olduklarını dile getirerek, bu tür hibe desteklerinin insanları teşvik ettiğini ve üretime katkı sağladığını söyledi.